• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Artur Ionița: Este trist fără fotbal

15 iun 2020 de Ion Buga
www.cagliaricalcio.com

 

Fotbalul își revine după vacanța forțată din cauza pandemiei COVID-19. Printre țările care urmează să finalizeze sezonul competiționalul se numără și Italia. Astfel, moldoveanul Artur Ionița poate reveni pe terenul de fotbal pe 20 iunie, într-un duel dintre fosta și actuala sa echipă: Hellas Verona - Cagliari. Internaționalul nostru recunoaște că fotbalul i-a lipsit foarte mult și că prima perioadă după această pauză va fi dificilă pentru toți jucătorii.

 

“Este trist fără fotbal! Aștept cu nerăbdare să revin pe teren și să pot ajuta echipa mea în meciurile care au mai rămas. Acum mă simt ca într-un cantonament, mai ales după două luni de stat acasă. Cu siguranță vom avea nevoie de ceva timp ca să revenim la forma care o aveam pe parcursul sezonului. Va fi o perioadă dificilă pentru jucători, atât fizic cât și psihologic, mai ales că vom avea meciuri la fiecare 3-4 zile. Cu toate acestea, trebuie să muncim și să privim cu încredere în viitor” 

a declarat Artur pentru fmf.md.

 

Campionatul Italiei a fost printre primele care a fost suspendat din cauza răspândirii pandemiei de coronavirus. Odată cu ameliorarea situației, toate cluburile respectă cu strictețe măsurile de protecție impuse de autorități.

 

“Situația este stabilă. Conducerea clubului Cagliari depune toate eforturile ca să organizeze cât mai bine procesul de pregătire pentru reluarea sezonului. Sunt respectate toate regulile sanitare. Odată la 4 zile facem și testele medicale necesare. La antrenament, jucătorii sunt împărțiți în două grupuri. Chiar și în vestiare au acces o parte din jucători, restul se schimbă în camerele lor” 

a mai spus internaționalul moldovean.

 

În prezent, Cagliari ocupă locul 12 în clasament, păstrând în continuare șanse la calificare în cupele europene. Artur Ionița evoluează pentru formația din Sardinia din vara lui 2016, după alți doi ani petrecuți la Hellas Verona. În Serie A, el a jucat în 162 de meciuri în care a marcat 12 goluri.