• Fii alături de Echipa Țării

FMF a efectuat lucrări de îmbunătățire a gazonului la Hîncești și Sărata Galbenă

14 iun 2020 de Sandu Grecu
GALERIE

Continuă proiectul inițiat de Federația Moldovenească de Fotbal de susținere a cluburilor de fotbal pentru întreținerea terenurilor cu suprafață naturală. Săptămâna aceasta, experți angajați ai FMF au efectuat lucrări de amenajare a terenurilor de fotbal din Sărata Galbenă și Hîncești.

 

”La Sărata Galbenă, FC Petrocub a construit un teren nou, de la zero, amplasat în spatele terenului vechi, pe care îl cunosc admiratorii fotbalului. Clubul a pregătit substratul, a procurat semințele de iarbă. De la noi s-a solicitat să efectuăm ultima etapă, să contribuim cu tehnicieni și echipament de semănare a ierbii.  

În paralel, atât la Sărata Galbenă, cât și la Hîncești, am efectuat lucrări de menținere și mentenanță. Cu ajutorul echipamentului tehnic de ultima generație, am făcut aerare, ca rădăcina să nu se sufoce pe căldură”, 

a declarat pentru fmf.md Igor Soltanici, inspector baze sportive.    

 

”Stadionul urmează să fie pregătit pentru Campionatele Moldovei la Fotbal, care vor fi reluate de curând, oferind cele mai bune condiții pentru jucătorii echipei noastre de fotbal FC Petrocub.

Aducem mulțumiri Clubului Sportiv Petrocub, cât și Federației Moldovenești de Fotbal pentru implicarea și suportul adus”,

a scris primarul municipiului Hîncești, Alexandru Botnari, cu referire la stadionul Municipal din centrul raional, acolo unde FC Petrocub joacă meciurile de acasă în competițiile interne.  

 

Dezvoltarea infrastructurii este una dintre direcțiile de activitate ale Federației Moldovenești de Fotbal. Susținerea unor astfel de proiecte pentru menținerea și îmbunătățirea gazoanelor naturale pe stadioanele din Republica Moldova este importantă în perspectiva ridicării calității nivelului jocului și atractivității pentru suporteri, precum și a organizării mai multor evenimente, care vor asigura dezvoltarea fotbalului în regiunile din țară.   

 

foto: FC Petrocub