• Fii alături de Echipa Țării

Prima școală-internat cu profil fotbalistic va fi deschisă la Ocnița

11 iun 2020 de Sandu Grecu
GALERIE

Consiliul raional Ocnița a anunțat astăzi despre deschiderea primului internat cu profil fotbalistic din zona de Nord a Republicii Moldova. Instituția a fost creată în colaborare cu Federația Moldovenească de Fotbal, pe baza liceului teoretic ”Mihail Sadoveanu”. Școala de fotbal nou formată își va începe activitatea deja din luna septembrie curent, iar grație spațiilor de cazare, amenajate de autoritățile locale în comun cu FMF, va putea găzdui cei mai talentați viitori fotbaliști din toată zona de Nord a țării.  

 

FMF va contribui la construcția unui teren sintetic de dimensiuni standard pe teritoriul școlii de fotbal internat din Ocnița. Despre aceasta a anunțat astăzi președintele FMF, Leonid Oleinicenco în timpul vizitei de lucru pe care a întreprins-o la Ocnița și unde a avut o întrevedere cu președintele țării, Igor Dodon.  

 

”Împreună cu președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Leonid Oleinicenco, am anunțat astăzi un nou proiect de amploare – deschiderea internatelor de tip sportiv pentru tinerii fotbaliști. Conform acordului cu administrația raionului Ocnița, în oraș va fi deschis primul centru de acest gen, care deja în luna septembrie, va primi primii discipoli din raioanele de nord ale Moldovei. Copiii vor trăi și se vor antrena în condiții confortabile. Am salutat inițiativa FMF și am menționat că voi acorda tot sprijinul posibil pentru deschiderea internatelor sportive și în alte raioane ale țării”,

a menționat pe pagina sa de Facebook președintele Igor Dodon.

 

”Este un pas mare făcut înainte pentru dezvoltarea fotbalului în țara noastră. Mulțumesc autorităților locale și centrale pentru susținerea și implementarea acestui proiect, care în viitor poate fi transformat într-o Academie zonală de fotbal. Federația va susține Asociația Raională de Fotbal Ocnița în amenajarea spațiilor de cazare pentru copiii, care vor fi selectați din toată zona de nord a republicii. Putem spune că temelia claselor specializate de fotbal a fost pusă”,

a declarat Leonid Oleinicenco pentru site-ul FMF.  

 

Internatul sportiv de fotbal de la Ocnița dispune de un stadion cu suprafață naturală cu o capacitate de 900 de locuri, un teren de minifotbal cu iarbă artificială și alte trei terenuri adiționale.

În cadrul acestei școli mai funcționează alte 25 de secții. Acestea activează nu doar în Ocnița, dar și în filialele școlii create în circa zece localități ale raionului. În total, aici se antrenează 385 de elevi, viitori sportivi. În 40 de ani de activitate școala a format 11 maeștri în sport, inclusiv unul de clasă internațională, precum și 25 de candidați în maeștri ai sportului și 345 de sportivi de categoria întîi.