• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Oleg Reabciuk: În campionatul Portugaliei totul se decide în ultima etapă

09 iun 2020 de Ion Buga
foto: www.fcpf.pt

 

Internaționalul moldovean, Oleg Reabciuk este gata să revină pe terenul de fotbal. El a ratat primul meci al echipei sale, Pacos de Ferreira, după reluarea campionatului Portugaliei, fiind suspendat pentru cumul de cartonașe galbene. Pacos de Ferreira s-a impus cu 3-2 în deplasarea cu Rio Ave.

 

“Victoria cu Rio Ave este foarte importantă pentru noi. Vrem să ne păstrăm locul în liga superioară, dar știm că nu va fi atât de ușor. În campionatul Portugaliei deseori totul se decide în ultima etapă. Sperăm să fie totul bine” 

a declarat apărătorul moldovean pentru fmf.md.

 

În lupta cu pandemia Covid-19, toate cluburile lusitane iau măsuri stricte de siguranță.  

 

“Săptămânal efectuăm testele la infecția cu noul tip de coronavirus, inclusiv cu 24 ore înaintea meciului. De asemenea, sunt respectate toate măsurile de igienă și alte cerințe, cum ar fi purtarea măștilor de protecție sau verificarea temperaturii” 

a mai spus jucătorul de 22 de ani.

 

Oleg spune că nu s-a plictisit în această pauză cauzată de coronavirus. Pe lângă antrenamentele individuale acasă, restul timpului a fost petrecut alături de familie. De asemenea, jucătorul nostru a recunoscut că abia așteaptă să revină și la naționala Moldovei. Din cauza unei accidentări, el nu a jucat în meciurile cu Franța și Islanda, ultimele din preliminariile Campionatului European 2020. Oleg Reabciuk nu îmbărcat tricoul selecționatei nici în această primăvară în amicalele cu Andorra și Rusia, ambele fiind suspendate din cauza pandemiei COVID-19.

 

“Îmi este dor de echipă, de coechipieri. Sper să pot ajuta naționala în meciurile care urmează. Jocul nostru s-a schimbat spre bine, am demonstrat-o și în partida cu Franța. Cu o atitudine cât mai pozitivă și cu o tactică bine pusă la punct putem juca cu orice adversar” 

a conchis Reabciuk.