• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Alexandru Epureanu: Fiecare meci va fi ca o mică finală

10 iun 2020 de Ion Buga

 

Alexandru Epureanu este un alt fotbalist moldovean care se pregătește să revină pe terenul de joc. Pe 12 iunie campionatul Turciei va fi reluat după pauza forțată din cauza coronavirusului. Fostul căpitan al naționalei speră să-și ajute echipa Istanbul Bașakșehir să câștige primul titlu de campioană din istorie.

 

- De aproape o lună suntem deja în pregătiri pentru reluarea campionatului. Evident, antrenamentele au loc în conformitate cu prevederile protocolului medical emis de federația turcă. Clubul nostru dispune de toate condițiile pentru a respecta toate măsurile de protecție. Inițial, am desfășurat antrenamentele în grupuri mici a câte 5-6 jucători, apoi au fost două grupuri mai mari, iar de vreo săptămână ne antrenăm toți împreună. De asemenea, în fiecare săptămână facem teste pentru depistarea coronavirusului de tip nou.

 

- Istanbul Bașakșehir este în cursa pentru titlul național. Cum vezi finalul sezonului?

- În ultimii 3-4 ani clubul nostru a avut și are doar obiective maxime. Mai avem 8 etape, iar fiecare meci va fi ca o mică finală. Nu avem voie să facem pași greșiți. Sperăm să fim pregătiți cât mai bine și în sfârșit să cucerim titlul.

 

- Cum ai suportat carantina?

- Mulțumesc lui Dumnezeu că împreună cu familia și prietenii suntem sănătoși. Sper să depășim cât mai repede această perioadă dificilă și să revenim la viața obișnuită. La început era acceptabil, dar cu timpul, în așa regim, începi să te obosești. Locuind într-o zonă mai izolată, am avut totuși posibilitatea să petrecem mai mult timp la aer liber. Evident, nu au lipsit nici unele activități fizice necesare pentru a menține tonusul muscular.    

 

Foto: www.ibfk.com.tr

- Două luni fără fotbal...

- Este foarte greu. A fost o pauză prea mare pentru toți, mai ales sportivii. S-a văzut și la primele antrenamente că băieții sunt dornici de fotbal. Cred că această stare este valabilă și altor persoane, nu doar fotbaliștilor. După două luni de stat acasă, unii poate chiar s-au dus la serviciu în pas grăbit.   

 

- Pandemia a afectat multe meciuri, competiții...

- Deocamdată nu s-a găsit o soluție în acest sens. Trebuie să așteptăm deciziile organelor competente, UEFA, FIFA și asociațiile naționale. Împreună vor lua o decizie cât mai bună pentru cluburi, selecționate. Astfel, desfășurarea ulterioară a competițiilor internaționale va avea loc deja conform calendarului fotbalistic.