• Fii alături de Echipa Țării

Futsal (Naționale)

Cristian Obadă: “Îmi este dor de Națională!”

05 iun 2020 de Victor Daghi

 

Patru futsaliști moldoveni, Sergiu Tacot, Andrian Lașcu, Constantin Burdujel și Cristian Obadă au reluat antrenamentele cu CS United Galați și vor lupta, la date ce urmează a fi stabilite, pentru titlul de campioană a României. Unul dintre liderii Naționalei de futsal, Cristian Obadă, a acceptat invitația fmf.md de a răspunde la întrebările noastre.  

 

- Spre deosebire de coechipierii noștri de la CS United Galați, noi, jucătorii modoveni, am început mai târziu procesul de antrenament. Pe 17 mai am ajuns la Galați și am fost nevoiți să stăm două săptămâni în izolare. Băieții au reluat antrenamentele pe 20 mai în aer liber, iar noi – doar pe 1 iunie. Iar de miercuri, 3 iunie, am revenit pe parchetul Sălii Sporturilor „Dunărea”, după o pauză de aproape trei luni! Pentru a-i ajunge din urmă cu pregătirea, noi, moldovenii, facem câte 2 ședințe tehnice pe zi, prima la 10 dimineața și a doua la 18:30 cu toată echipa, în sală.

 

- Când se vor juca meciurile pentru titlul de campioană a României?

 

- Încă nu se știe, datele meciurilor tur-retur cu Imperial WET Miercurea Ciuc urmează să fie stabilite în următoarele zile. Ne dorim mult să câștigăm titlul de campioană și prezența în sezonul viitor al Ligii Campionilor la futsal, cea mai importantă competiție intercluburi din lume.

 

- Ce faceți în timpul liber?

 

- Nu prea avem timp liber. După primul antrenament avem nevoie de recuperare și odihnă, apoi avem a doua ședință tehnică. Uneori, mai ieșim cu băieții la o plimbare prin Galați.

 

- Selecționerul Vladimir Vusatîi a declarat într-un interviu pentru fmf.md că Naționala de futsal a avut programate două meciuri amicale în Italia, în zilele de 15-16 iunie, dar partidele au fost anulate…

 

- Știu despre asta. Sigur, îmi pare rău că meciurile au fost anulate. Îmi este dor de Națională, de toți băieții, de acea atmosferă fantastică creată de suporteri la complexul sportiv “Futsal Arena FMF” de la Ciorescu. Sunt sigur că pandemia va trece și futsalul va aduce din nou bucurie fanilor noștri.