• Fii alături de Echipa Țării

Futsal (Naționale)

Vladimir Vusatîi: „Pandemia ne-a dat planurile peste cap”

02 iun 2020 de Victor Daghi

 

Selecționerul Naționalei de futsal a vorbit pentru fmf.md despre meciurile care au fost anulate din cauza pandemiei COVID-19, a povestit cu ce se ocupă în carantină și care sunt planurile pentru viitor.  

 

- Pandemia de coronavirus ne-a dat planurile noastre peste cap. Au fost anulate meciurile amicale cu Georgia, cu care trebuia să jucăm în deplasare și apoi pe teren propriu. Pe 15-16 iunie aveam planificate alte două partide de verificare în Italia, dar și ele au fost anulate.

Naționala de futsal nu se poate aduna atunci când doresc eu, sunt date fixate de UEFA, care trebuie să fie respectate. Spre deosebire de fotbalul mare, campionatul național la futsal este în plină desfășurare și acum este suspendat din cauza COVID-19. Așteptăm cu toții decizia Comitetului Executiv al AFSM referitor la reluarea competiției. În acest context aș vrea să mulțumesc președintelui Federației, Leonid Oleinicenco pentru efortul depus ca fotbalul nostru, din care face parte și futsalul, să-și reînceapă activitatea.  

Un moment bun este că jucătorii, care evoluează în campionatul României, s-au întors la cluburi și au reluat deja procesul de antrenament.  

 

- Cu ce vă ocupați în timpul pandemiei?

 

- Analizez jocurile echipei noastre și ale potențialilor adversari. Îmi doresc foarte mult să îmbunătățesc jocul nostru și să obținem rezultate bune pe arena internațională. Sunt în contact direct cu toți candidații la Națională. E clar că este greu din punct de vedere psihologic în această perioadă, dar sperăm că totul va reveni la normal.

 

- Ce competiții ne rezervă această vară?

 

- În luna august selecționata noastră U19 va participa la un turneu internațional, care se va desfășura în orașul Kazan, Rusia, și la care vor participa reprezentative din țările CSI. Sperăm că competiția nu va fi anulată. 

Naționala noastră are posibiltate să joace meciuri amicale în lunile noiembrie și decembrie, dar cu toții suntem în așteptarea meciurilor de baraj ale Campionatului European la futsal, pentru a alege adversari pentru jocuri amicale. Deoarece Campionatul Mondial la futsal a fost transferat din luna septembrie 2020 pentru anul următor, este posibil să jucăm amicale și în luna septembrie.