• Fii alături de Echipa Țării

Open Fun Football Schools

Acțiuni sociale dedicate Zilei Internaționale a Copilului

01 iun 2020 de Ion Buga
GALERIE

În fiecare an, în prima zi de vară se celebrează Ziua Internațională a Copilului, prilej de a sărbători cea mai frumoasă perioadă din viață fiecărui om – copilăria, de a oferi sprijin copiilor, de a aprecia și iubi copiii și de a promova bunăstarea copiilor din toată lumea.

 

 

În această zi specială, echipa proiectului CCPA/OFFS Moldova a vizitat Centrul pentru Copilărie, Adolescență și Familie din Chișinău și Școala de tip-orfelinat din s.Cărpineni, r. Hâncești. Astfel, 30 de copii de la ambele instituții au avut parte de multe surprize, printre care și mai multe cadouri, mingi și echipament pentru a juca fotbal.

 

Alături de picii de la instituția din Cărpineni a fost și clubul Petrocub Hîncești, care de asemenea a oferit mai multe daruri.

 

La buna desfășurare a acestor acțiuni au participat coordonatorul proiectului CCPA/OFFS Moldova, Svetlana Patraș, asistentul coordonatorului, Victor Mardari, instructorul, Iana Pogarevici, liderul școlii CCPA/OFFS Hâncești, Ion Rusu, managerul interimar al Centrului pentru Copilărie, Adolescență și Familie, Aliona Cucu, directorul Școlii de tip-orfelinat din s.Cărpineni, Tudor Țenu.

 

“Din păcate, nu toți copiii se pot bucura de această sărbătoare în sânul familiilor. Am pregătit o surpriză pentru acești copii rămași fără îngrijirea părinților, iar sărbătoarea de astăzi, marcată în întreaga lume, să le aducă numai clipe frumoase. Încurajăm toți copiii să practice fotbalul, să facă sport și să ducă un mod sănătos de viață” 

a declarat Svetlana Patraș.

 

Proiectul CCPA/OFFS este implementat în țara noastră de către organizația neguvernamentală CCPA din Danemarca şi FMF din anul 2006, de asemenea fiind susținut de Guvernul Suediei.