• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Marius Iosipoi: „Am o dorință mare să joc fotbal!”

30 mai 2020 de Victor Daghi

Mijocașul echipei Dacia Buiucani a povestit pentru fmf.md despre cantonamentul Naționalei de tineret, care s-a încheiat vineri, 29 mai, și a recunoscut că își dorește foarte mult reluarea antrenamentelor și meciurilor de fotbal.

 

- A fost un cantonament foarte bun, atât din punct de vedere al pregătirii fizice, tactice și tehnice. Am păstrat tot timpul distanța socială și ne-am antrenat în grupuri mici de maxim 7 jucători. De câteva ori pe zi doctorul ne examina atent ca să se convingă că suntem sănătoși.  

La început mi-a fost mai greu, nu mă ascultau picioarele, dar cu fiecare zi mă simțeam tot mai bine și cred că în curând voi ajunge la forma optimă.  

 

- Îți amintești când ultima dată, înainte de cantonament, te-ai antrenat pe un teren de fotbal?

 

- Pe 10 martie, la CSCT Buiucani. Iar cu trei zile înainte de startul campionatului ni s-a comunicat că fotbalul a intrat în carantină.  

Am o dorință mare să joc fotbal. Cu fiecare zi mă maturizez și cred că a venit timpul să joc în Divizia Națională, să-mi demonstrez calitățile și să-mi ajut echipa să îndeplinim obiectivele stabilite. Îmi doresc mult să progresez ca fotbalist și să ajung într-un campionat puternic.

 

- Ai fost prima dată convocat la Naționala de tineret?

 

- Nu, am mai fost în cantonament cu reprezentativa de tineret anul trecut, înainte de meciul amical cu Italia. Dar n-am făcut deplasarea la Catania. Iar în acest an am fost convocat pentru meciul cu Țara Galilor, care din păcate a fost amânat din cauza pandemiei.

 

- Cum te pregătești în timpul pandemiei?

 

- Locuiesc la țară, în satul Dănceni, raionul Ialoveni. În fiecare zi alerg câte 10 km, fac antrenament cu mingea, jonglez balonul, dar această pregătire nu se compară cu o ședință tehnică împreună cu toată echipa. Îmi doresc mult ca lucrurile să revină la normal.  

 

- Ai făcut câteva meciuri bune la turneul „Cupa Federației”. Ai avut oferte de la alte echipe?

 

- Nimeni nu a venit la mine cu vreo propunere, deși câțiva oameni din fotbal mi-au spus că ar fi existat un interes al câtorva cluburi față de mine.

 

- Cât de mult îți dorești reluarea antrenamentelor și meciurilor de fotbal?

 

- Foarte mult. Sunt de acord cu cei care spun că trebuie să reluăm activitatea fotbalistică, cum au făcut alte țări europene. Evident, cu respectarea regulilor impuse de autorități.