• Fii alături de Echipa Țării

Asociații Raionale

Clase de fotbal la Cimișlia și Basarabeasca

22 mai 2020 de Sandu Grecu
GALERIE

Grupul de lucru din cadrul Federației Moldovenești de Fotbal, condus de președintele Leonid Oleinicenco continuă prezentarea proiectului ”Fotbal în școli” prin localitățile din țară. Astăzi, delegația Federației a vizitat raioanele Basarabească și Cimișlia.  

 

La Cimișlia, reprezentanții Federației s-au întâlnit cu președintele raionului, Mihai Olărescu, primarul orașului Sergiu Andronachi, șefa Direcției învățământ, Tatiana Comerzan și președintele ARF, Victor Stînă.  

În timp ce la Basarabeasca, delegația FMF a purtat discuții cu președintele raionului, Petru Pușcari și secretarul general ARF, Ruslan Plopa.  

 

În cadrul întrevederilor s-a discutat despre implementarea proiectului FMF ”Fotbal în școli”, mai cu seamă despre crearea claselor sportive specializate de fotbal.  

Președintele FMF a solicitat conducătorilor de raioane să identifice soluții de finanțare suplimentară a școlilor la crearea acestor clase. Este vorba de cheltuieli pentru hrană suplimentară pentru copii, salarizarea antrenorilor care vor conduce orele de fotbal și antrenamentele acestor clase.  

Liderul fotbalului moldovenesc a mai vizitat și terenurile de fotbal din cele 2 localități, care necesită investiții suplimentare de modernizare. 

 

Vă reamintim că deviza noii Strategii de dezvoltare a Federației Moldovenești de Fotbal este ”Accentul pe copii”. Crearea sistemului educațional de fotbal este una dintre prioritățile FMF pentru următorii 5 ani. Pentru aceastra FMF și-a trasat 4 obiective majore: implementarea fotbalului în grădinițe, a lecțiilor de fotbal în școli, crearea claselor specializate de fotbal și a Academiilor de fotbal.