• Fii alături de Echipa Țării

Open Fun Football Schools

O nouă platformă în cadrul proiectului OFFS Moldova

20 mai 2020 de Ion Buga

 

Open Fun Football Schools Moldova vine cu noi soluții de dezvoltare a unuia dintre cele mai cunoscute proiecte dedicate fotbalului de mase. În urma unor ședințe online cu conducerea oficiului central CCPA/OFFS din Danemarca și oficialii Federației de profil din această țară s-a convenit asupra elaborării și implementării platformei Online Virtual Club House. Aceasta va oferi posibilitatea copiilor, antrenorilor și părinților să facă cunoștință cu fotbalul, să studieze și să joace fotbal sau turnee în regim online.

 

“Echipa noastră s-a conformat tuturor cerințelor impuse de autorități în această pauză forțată, cauzată de COVID 19. Chiar și fără activitățile de bază la moment, festivalurile fotbalistice, ne adaptăm rapid la situația existentă prin implementarea unor aplicații web specializate. Încercăm să preluăm din experiența federației daneze pentru a aduce un format nou activităților pentru copii. Săptămânal, discutăm cu colegii din Danemarca despre platforma Online Virtual Club House.” 

a declarat Svetlana Patraș, coordonatorul proiectului OFFS Moldova.

 

Până la elaborarea platformei, echipa proiectului OFFS Moldova organizează mai multe webinare locale, în cadrul cărora se discută aspecte care vizează buna organizare a acțiunilor pentru anul curent. În acest context, a fost organizată astăzi, 20 mai, și o ședință comună cu Inspectoratul Național de Securitate Publică al Inspectoratului General al Poliției cu privire la activitățile planificate în cadrul programului special Sport – Şcoală – Poliţie.

 

“Menținem o legătură permanentă cu liderii școlilor și cu colaboratorii poliției. Sperăm să revenim cât mai curând pe terenurile de fotbal, ca participanții noștri, copii, părinții, instructorii, să primească din nou plăcere de la activitatea fotbalistică. Evident, vom pune accent și pe noul obiectiv al nostru, anume protecția copiilor prin crearea unui mediu bun și sigur, unde aceștia pot crește, prospera și avansa.” 

a mai spus Svetlana Patraș.

 

Școlile OFFS Moldova 2020

Pentru activitățile proiectului în acest an au fost desemnate 12 școli: Școala Sportivă pentru copiii si juniori din or. Telenești, Secția Cultură, Turism, Tineret și Sport or. Dondușeni, Școala Sportivă or.Aneni Noi, Primăria orașului Sângera, Primăria satului Cazaclia, r. Ceadâr-Lunga, Primăria satului Tomai, UTA Găgăuzia, Primăria satului Valea Perjei, r.Taraclia, Primăria satului Slobozia-Dușca, r.Criuleni, FC Junior-ȘS 4 or. Tiraspol, Asociația Obșteasca Fotbal Dubăsari s.Doroțcaia, Gimnaziul din satul Frăsinești, r. Ungheni, CS Petrocub or. Hâncești.

 

Recent, proiectul OFFS Moldova a primit aprecieri înalte și din partea UEFA. Într-un raport al forului continental cu privire la Fotbal și Responsabilitate Socială pentru anii 2018-2019, Open Fun Football Schools Moldova s-a evidențiat prin faptul că a contribuit la creșterea implicării fetelor în fotbal în toate țările care implementează respectivul program: 75 % reprezentate de fete și 50% - antrenoare care participă în cadrul programului OFFS.

 

Proiectul OFFS este implementat în ţara noastră de către organizația neguvernamentală Cross Culture Project Association (ССРА) și FMF din anul 2006, de asemenea fiind susținut de Guvernul Suediei. Principalele obiective sunt promovarea fotbalului în toate regiunile Moldovei şi acordarea unei asistențe metodice şi tehnice asociațiilor, cluburilor şi școlilor de fotbal. De-a lungul anilor 2006-2019, în proiectul OFFS Moldova au participat peste 80.000 de copii şi 2.000 de antrenori din toate regiunile Moldovei.