• Fii alături de Echipa Țării

Webinare în cadrul proiectului ”Fotbal în Școli”

15 mai 2020 de Ion Buga
GALERIE

 

Federația Moldovenească de Fotbal a organizat timp de câteva zile seminare online de instruire pentru profesorii de educație fizică și învățătorii de clasele primare implicați în proiectul ”Fotbal în Școli”.

 

Au participat circa 130 de învățători de la 99 de instituții de învățământ, din zonele Nord, Centru, Est și Sud ale Republicii Moldova. De asemenea, s-au alăturat webinarelor și alți 20 profesori care doresc să aplice la acest proiect.

 

Participanții au fost repartizați în 4 grupe de lucru, care au urmat cursul de perfecționare cu genericul ”Regulile jocului de fotbal și exerciții de bază pentru copii Grassroots”. Au fost filmate câteva spoturi cu exerciții in ajutorul profesorilor pentru a petrece lecții de educație fizică și fotbal.

 

FMF a fost reprezentată la aceste cursuri de către Leonid Oleinicenco, președinte, Pavel Cebanu, președinte de onoare, Nicolae Cebotari, secretar general, Serghei Butelschi, director tehnic, Diana Bulgaru, manager proiecte Grassroots, Oleg Molceanov, manager programe dezvoltare, Anatolie Cojocari, coordonator proiecte Grassroots, Serghei Ursul, Vitalie Jurat, Vitalie Lungu, Alexei Gheorghiu, toți manageri ai Oficiilor de dezvoltare.

 

Leonid Oleinicenco, președintele FMF:

 

“Ne bucurăm ca sunteți alături de noi și doriți sa însușiți noi cunoștințe. Promovarea fotbalului, cu siguranță, va duce spre binele întreg sportului moldovenesc. Ceea ce ne-am pus ca scop introducerea lecțiilor de fotbal, claselor de fotbal în școli va avea continuitate sub forma academiilor fotbalistice în regiunile țării. În această privință, deja am început unele discuții cu autoritățile publice locale. De asemenea, cu suportul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, organ care a arătat o deschidere totală pentru federația noastră, discutăm și despre acreditarea Școlii federale de antrenori, spre beneficiul deținătorilor diplomelor acestor cursuri”

 

Aceste seminare on-line fac parte din programul comun de dezvoltare a fotbalului, inițiat de FMF în colaborare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, cu denumirea “Educația fizică prin fotbal”.  

 

Ion Gheorghiu, secretar de stat la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării:

 

“Vreau să felicit echipa FMF pentru această inițiativă frumoasă. Este importantă continuitatea proiectului Fotbal în Școli. Mulțumesc antrenorilor pentru seriozitate și implicare în acest proiect. Sper că informația acumulată va fi benefică și utilă”

 

Participanții la eveniment au avut parte și de surprize plăcute, prezența jucătorilor selecționatei naționale, Igor Armaș, Radu Gînsari, Alexandru Epureanu și Veaceslav Posmac.

 

 

Igor Armas, căpitanul selecționatei Moldovei:

 

“M-am bucurat nespus de mult, când am auzit despre acest proiect. Sincer, aș reveni și eu pe băncile școlii, doar pentru aceste ore de fotbal. Vreau să mulțumesc tuturor celor care au inițiat acest proiect, care va ajuta copii să practice fotbalul”

 

Proiectul-pilot “Fotbal în Școli” a fost implementat în circa 100 de școli din Republica Moldova, care au semnat acorduri de colaborare cu Federația Moldovenească de Fotbal. În total sunt implicați circa 15.000 de copii.

DOCUMENTE ANEXATE

Lista participantilor la webinarul Fotbal in scoli