• Fii alături de Echipa Țării

Școala de antrenori

Antrenorii, studii online în timpul carantinei

06 mai 2020 de Ion Buga
GALERIE

 

Din cauza pauzei cauzată de coronavirus, Școala Federală de Antrenori își continuă activitatea didactică în format online. Pentru buna desfășurare a cursurilor sunt folosite noile tehnologii informaționale, care permit participarea de la distanță.

 

„După o analiză a situației, împreună cu managementul ȘFA am hotărât să ținem în priză studenții de la licențele în desfășurare. De aceea am organizat cu tot stafful școlii module pilot de cursuri (simulări) la licențele deja începute. Studenții au fost instruiți despre noua tehnologie și s-au adaptat foarte rapid la ea. Era necesar acest pas, deoarece am vrut să nu facem o pauză prea mare si sa menținem o legătură permanentă cu ei” 

a declarat Dănuț Oprea, directorul ȘFA.

 

 

Astăzi, au avut loc cursurile online de instruire a tutorilor, care au testat această modalitate alternativă de învățământ în condițiile de carantină. Participanții primesc din timp pe grupul de lucru sau pe mail toată informația necesară pentru buna desfășurare a cursului. Astfel, managementul ȘFA depune eforturi considerabile pentru a organiza toate cursurile planificate în calendar.

 

„Carantina a adus modificări forțate în planul anual de activitate al ȘFA. Acesta a avut de suferit. Chiar dacă am organizat aceste simulări de module de curs teoretice, ele trebuie sa fie completate și cu partea practică, care este foarte importantă” 

a subliniat Dănuț Oprea.

 

Studiile online vor continua pentru o perioadă nedeterminată de timp, până la noi directive din partea autorităților abilitate. În acest sens, cursurile desfășurate au fost înregistrate și trimise la UEFA.

 

„Așteptăm părerile și opiniile oficialilor forului european în legătură cu modul de desfășurare al acestor cursuri. În funcție de feedbackul primit și cu aprobarea acestuia, planificăm cum vom acționa în continuare. Suntem mulțumiți de modul cum au reacționat studenții noștri la aceste cursuri online, însă ne dorim ca această pauză forțată să se termine cât mai curând pentru a ne relua activitatea și pe teren”

 a conchis directorul Școlii federale de antrenori.