• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Fotbal pe plajă. BSC Nistru Chișinău la Euro Winners Cup 2024

13 iun 2024 de Serghei Cipilencu

În cadrul prestigiosului turneu Euro Winners Cup 2024 desfășurat în Nazare, Portugalia, în perioada 9-16 iunie, echipa BSC Nistru Chișinău din Republica Moldova s-a clasat pe locul 20.

 

BSC Nistru Chișinău a evoluat în grupa F, confruntându-se cu adversari redutabili, Rostock din Germania, BSC Pafos din Cipru și BSC Batumi din Georgia.

 

În primul meci al grupei, BSC Nistru Chișinău a fost învinsă de echipa BSC Pafos din Cipru cu scorul de 2-3, în ciuda golurilor marcate de Nicolae Ignat. În următorul meci, împotriva echipei Rostock din Germania, BSC Nistru Chișinău a reușit să obțină victoria cu scorul de 6-5, golurile moldovenilor fiind marcate de Petru Popescu - 4, Alexandru Sîrghi și Grigore Cojocari.

 

Păstrând șanse de a obține calificarea în play-off, echipa noastră le-a valorificat cu succes, oferind un meci intens și plin de suspans împotriva formației BSC Batumi din Georgia. Într-o luptă strânsă, BSC Nistru Chișinău a reușit să învingă cu scorul de 3-1, golurile echipei moldovenești fiind marcate de Nicolae Ignat, în minutul 10 al primei reprize, Petru Popescu în minutul 6, iar Eugeniu Borovschi a marcat în minutul 4.

 

În etapa play-off, BSC Nistru Chișinău s-a confruntat cu o echipă din Israel, BSC Rosh Haayin, și a fost învinsă cu scorul de 2-3. Golurile echipei moldovenești au fost marcate de Eugeniu Borovschi în minutul 4 al primei reprize și Petru Popescu în minutul 6 al metanului al 3-lea.

 

Reamintim că, cea mai bună performanță din istorie a BSC Nistru la Euro Winners Cup a fost în anul 2021, când au obținut locul 13. Anul acesta echipa noastră a ocupat poziția 20.

 

Campionatul Național de fotbal pe plajă, ediția 2024, se desfășoară în perioada 7 iunie - 5 iulie, iar faza play-off se ve juca în perioada 31 iulie - 17 august.