• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Moldova U19, locul 2 la turneul din Italia

21 feb 2020 de Ion Buga

Naționala U-19 a Moldovei a pierdut dramatic finala turneului internațional “Roma Caput Mundi”. Echipa pregătită de Iurie Ciunciuc a cedat cu 0-1 în meciul decisiv al competiției disputat cu selecționata similară a statului Kosovo, după un gol marcat de Ardit Tahiri la ultima fază de joc.

 

În această partidă, pentru tricolori nu au putut evolua Daniel Zaporojan (accidentat) și Cristian Istrate (suspendat).

Moldova - Kosovo 0-1

 

Moldova: Alexei Samoilenco, Ion Borș, Mihai Dolghi, Doru Calestru, Artur Untura, Daniel Danu, Marius Manole (Nichita Picus, 35), Sergiu Gațmaniuc (Artiom Ivanov, 41), Dan Lisu, Enrichi Finica, Lado Akhalaia (Nicu Namolovan, 56)
Rezerve:  Silviu Șmalenea, Vlad Blănuță
Antrenor: Iurie Ciunciuc

 

Anterior, la competiția din Italia, tricolorii au obținut victorii în meciurile cu selecționatele colegiior din Țara Galilor (scor 2-1) și Anglia (4-1), dar și cu selecționata de amatori U-19 a Italiei (4-3 la penalty-uri).

 

Pentru Naționala U-19 acest turneu este o etapă de pregătire către preliminariile Campionatului European, ediția 2020-2021. Echipa noastră va juca în grupa a 8-a cu Franța, Grecia și Azerbaidjan. Meciurile sunt programate pentru perioada 5-13 octombrie 2020, în Republica Moldova.