• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Liga 1. Joi, 23 mai, se va decide a doua echipă cu drept de promovare în Super Liga

22 mai 2024 de Serghei Cipilencu

Joi, 23 mai, se va decide a doua echipă cu drept de promovare în Super Liga, sezonul 2024/25. FC Victoria și CF Saksan au ajuns în etapa finală din faza play-off a Ligii 1 și luptă pentru ultimul bilet în eșalonul superior. Meciul se va juca pe stadionul Joma Arena (teren sintetic) din Chișinău, începând cu ora 17:00. Partida va fi difuzată live pe platforma ligatv.md și de postul de televiziune We Sport.

 

Finala Liga 1, faza play-off, joi, 23 mai:

17:00. FC Victoria - CF Saksan. Chișină, Joma Arena (teren sintetic)

 

Menționăm că potrivit regulamententului Campionatului Republicii Moldova la Fotbal, câștigătoarea Ligii 1, etapa play-off, are dreptul de a promova în Super Liga. Pentru a participa în Super Liga, ediția 2024/25, câștigătoarea trebuie să susțină procesul de licențiere a cluburilor FMF.

 

Amintim că FC Florești este prima echipă din Liga 1 (Grupa 1) care a primit dreptul de a promova în Super Liga, după ce a încheiat competiția la un punct distanță față de a doua clasată, FC Victoria. Datorită victoriei din etapa a noua, cu o etapă înainte de final, echipa din nordul Moldovei a devenit câștigătoarea Ligii 1. FC Florești este a 7-a echipă, care a obținut dreptul de a evolua în Super Liga, ediția 2024/25, alături de echipele Sheriff, Petrocub, Zimbru, Milsami, Bălți și Dacia Buiucani. La ședința din 10 mai 2024, Organul de Apel al Sistemului de licențiere a cluburilor de fotbal al FMF a decis de a acorda formației FC Florești Licența Națională pentru sezonul 2024/25.