• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal de Plajă (Naționale)

Fotbal pe plajă. Victorii pentru tricolori în cele două amicale ale stagiului de pregătire din Turcia

03 mar 2023 de Victor Daghi
GALERIE

Naționala de fotbal pe plajă a Moldovei se află, în perioada 26 februarie – 5 martie, într-un cantonament de pregătire în orașul Antalya, Turcia. Tricolorii pregătiți de Ruslan Pernai au disputat două jocuri de verificare, cu campioana Turciei, clubul Alanyaspor.

 

În primul joc, disputat pe 2 martie, Moldova a învins cu scorul de 4-2, iar golurile au fost marcate de Alexandru Sîrghi-2, Nicolae Garanovschi și Eugeniu Borovschi. Iar în al doilea meci, care a avut loc pe 3 martie, naționala s-a impus în urma loviturilor de departajare, scor 3-3, 4-2 la penalty. Serghei Schițenco a reușit o dublă, iar încă un gol a fost marcat de Dumitru Graur.

 

Selecționerul Ruslan Pernai a apelat la serviciile următorilor jucători:

Portari: Nicolae Garanovschi (Nistru), Chiril Ciuloci (Avangard)

 

Jucători de camp: Grigore Cojocari, Dumitru Maga, Dumitru Graur (tustrei, Nistru), Artiom Turta, Eugeniu Borovschi (ambii, Sportul Studențesc), Artiom Tașev, Serghei Schițenco (ambii, Avangard), Vasile Mîță (Tinerețea Suruceni), Alexandru Sîrghi (Ghidighici), Alexandr Ceh (Tiraspol)

 

Cantonamentul din Turcia reprezintă o etapă de pregătire pentru preliminariile Campionatului Mondial 2023 (Spania, 21-30 aprilie), Jocurile Olimpice Europene (Polonia, 27 iunie – 1 iulie) și Euro Beach Soccer League, Divizia A (Italia, 5-9 iulie).

 

Vă reamintim, Naționala de fotbal pe plajă a Moldovei a devenit anul trecut campioană europeană la fotbal pe plajă, Divizia B! În meciul final, disputat pe 31 iulie 2022 la Chișinău, Naționala noastră a învins Turcia cu 5-3. Reprezentativa noastră s-a calificat, pentru prima dată în istorie, în Divizia A - elita fotbalului pe plajă din Europa.