• Fii alături de Echipa Țării

Comitetul Executiv UEFA: Tiraspol nu va putea găzdui meciuri din cadrul competițiilor UEFA

24 iun 2022 de Ion Buga

În conformitate cu deciziile anterioare luate în contextul războiului din Ucraina, Comitetul Executiv al UEFA a decis astăzi că orașul Tiraspol nu va putea găzdui meciurile din competițiile UEFA, până la noi dispoziții. Decizia se bazează pe concluziile făcute de agențiile specializate în analiză politică și strategică internațională, ale căror rapoarte au fost consultate de administrația UEFA, în urma evaluării situației actuale din regiune. 

 

În calitate de organ competent pentru elaborarea regulamentelor care reglementează organizarea competițiilor UEFA (conform articolului 50 alineatul (1) din Statutul UEFA), Comitetul Executiv al UEFA are responsabilitatea generală pentru buna desfășurare a competițiilor sale, care include datoria de a preveni temporar organizarea meciurilor de competiție UEFA în anumite regiuni atunci când întreaga gamă de circumstanțe o impun. 

 

În consecință, Sheriff Tiraspol, care va începe să joace în primul tur preliminar al UEFA Champions League (sezonul 2022/23), urmează să propună un loc/stadion alternativ (care trebuie să respecte toate reglementările UEFA aplicabile) în afara regiunii transnistrene pentru meciurile sale de acasă în competițiile intercluburi UEFA, atâta timp cât interdicția de a juca în regiune rămâne în vigoare. 

 

Vă reamintim, Sheriff va întâlni în primul tur preliminar echipa Zrinjski Bosnia și Herțegovina. Meciul tur va avea loc pe 6 iulie la Mostar, iar returul este programat pe 13 iulie pe un stadion care va fi anunțat ulterior.

 

Comitetul Executiv al UEFA va rămâne în așteptare pentru a convoca noi întâlniri, în mod regulat, iar în caz de necesitate va reevalua situația pentru a adopta decizii suplimentare.