Istoria fondării clubului de fotbal feminin Ciobruciu începe în anul 2011. La unul dintre festivalurile proiectului Open Fun Football Schools, organizat pentru băieți, s-au adunat și mai multe fete cu vârsta până la 12 ani. Anume ele, la inițiativa antrenorului Eduard Caraman, au creat în scurt timp echipa de fotbal feminin în satul Cioburciu, raionul Slobozia.
De atunci, datorită implicării președintelui echipei, Petru Caraman, și a altor parteneri, CF Nistru Ciobruciu cunoaște o dezvoltare continuă, iar din anul 2018 se bucura și de susținerea financiară din partea autorităților vamale din regiune (GTC), de unde venea și denumirea clubului.
Antrenorul echipei, Eduard Caraman, care deține și funcția de președinte, activează în structura clubului deja de 14 ani, reușind să impună propria filosofie de joc și obiective noi ce au ca scop dezvoltarea infrastructurii și atragerea unui număr mai mare de fete în fotbal.
Cioburciu a avut nevoie de 5 ani pentru a debuta în campionatul Moldovei printre senioare. Până a ajunge la această etapă de dezvoltare, echipa a parcurs un drum lung pentru a se adapta noului nivel competițional. Primul sezon în elită, 2018/2019, tinerele din Cioburciu l-au încheiat pe locul 8 din 9 echipe. Liderele echipei au fost Arina Cechina și Olesea Terentieva, ambele făcând parte din prima generație de jucătoare, născute în anii 2000-2002.
În ultimii ani, în scopul îmbunătățirii rezultatelor, Cioburciu a transferat mai multe jucătoare de valoare, printre care Veronica Cojuhari, iar mai apoi experimentatele Victoria Ostapenco, Anneta Șapovalenco, Viorica Tonu, Diana Loghin și Doina Ciobanu. Eforturile au dat roade, iar la finalul sezonului 2019/20, echipa se clasează pe locul 4, lăsând în spate adversarele de la Belceanka, Alga Tiraspol și Narta-ȘS Drăsliceni.
O prestație și mai remarcabilă, elevele lui Eduard Caraman au avut în sezonul 2019/20 al Cupei Moldovei. În sferturi, Cioburciu a eliminat finalista din 2019, CS Noroc, grație golurilor mai multe marcate în deplasare. În semifinale, a trecut de Real Succes, scor general 9-2. Dar a cedat în finala cu 2-1 în fața celor de la Agarista.
Trofeul Cupei Moldovei poate fi primul pentru o echipă din satul Cioburciu după o pauză de 45 de ani, când echipa de bărbați Nistru câștiga campionatul RSS Moldovenești.
Discipolele lui Eduard Caraman sunt considerate unele dintre cele mai tehnice jucătoare din campionatul intern, fiind tot mai prezente în loturile naționale. Două dintre acestea, Veronica Cojuhari și Victoria Rubanovici evoluează la naționala de senioare.
În 2024, două jucătoare au fost premiate de Federația Moldovenească de Fotbal, printre acestea la categoria: Cel mai bun portar: Olesea Ostapciuc și Cel mai bun atacant: Daniela Pușcaș.
Dezvoltarea sustenabilă a echipei a permis atragerea rapidă a tinerelor talente la clubul Cioburciu, astfel încât s-au format 4 grupe cu vârste diferite - WU12, WU14, WU16 și echipa de senioare.
La nivel de junioare, clubul din Cioburciu are în palmares câteva locuri pe podium. În ediția 2015/16, tinerele fete de la Ciobruciu au cucerit medaliile de bronz în campionatul național. În 2018, s-au clasat pe locul secund la Cupa Europeană de mini-fotbal amatori, desfășurată în Ungaria, iar în 2019 s-au situat pe treapta a treia în campionatul de futsal feminin. Începând cu 2023, echipa WU16 a dominat scena națională, câștigând 3 titluri consecutive (2023, 2024, 2025) în Liga Națională WU16. În 2024/25, senioarele s-a clasat pe locul în campionatul național.

Fotbal feminin. Finala Moldovei. Povestea echipei Nistru Cioburciu