Selecționate

ENGIN FIRAT, NOUL SELECȚIONER AL MOLDOVEI

News Details
Text

Naționala Moldovei are un nou selecționer! Este vorba despre antrenorul german de origine turcă Engin Firat. În vârstă de 49 de ani, acesta va pregăti Echipa Țării până la finalul ciclului preliminar 2020, adică în meciul cu Franța, de la Paris (pe 14 noiembrie) și în partida cu Islanda, de la Chișinău (pe 17 noiembrie).

După mai multe runde de negocieri purtate astăzi, președintele Federației, Leonid Oleinicenco a avizat pozitiv semnarea contractului cu Firat.

Engin Firat s-a născut la 11 iunie 1970, la Istanbul.

În calitate de antrenor a debutat în staful tehnic al echipei Samsunspor (Turcia) în anul 1997, ca asistent al antrenorului principal. A activat ca secund timp de 11 ani la echipele Antalyaspor (Turcia), Eintracht Frankfurt (Germania), Fenerbahce (Turcia), Rot Weiss Ahlen (Germania), Incheon Utd. (Coreea de Sud), Sivasspor (Turcia), Saipa (Iran), Erciyesspor (Turcia).

În sezonul 2008-2009 a făcut parte alături de fostul celebru fotbalist Ali Daei din staful tehnic al selecționatei Iranului. În paralel a activat în calitate de antrenor principal la echipa Sepahan, unul dintre cele mai bune cluburi din Iran, finalist al Ligii Campionilor Asiei.

În anul 2011 a condus echipa Gostaresh (Iran), iar în sezonul 2013/14 a fost antrenor principal la formația FC Saipa (Iran).

Din 2015 până în 2017 a fost director sportiv la gruparea Karabukspor.

În anul 2017 a fost ales vicepreședinte al Asociației antrenorilor de origine turcă, ce activează în Europa.

În 2017 a fost director tehnic la echipa Dallas City (SUA).

Naționala Moldovei a mai fost pregătită până acum de 6 antrenori străini: Ivan Danilianț (Austria), Viktor Pasulko (Germania), Gabi Balint (România), Ștefan Stoica (România), Igor Dobrovolski (Rusia) și Semen Altman (Ucraina).