Competiţii

Avântul, câștigătoarea Ligii Veteranilor (video)

News Details
Image
Text

Avântul Nimoreni a devenit câștigătoarea etapei finale a Ligii Veteranilor, ediția 2019. În meciul decisiv disputat la CPSM de la Vadul lui Vodă, campioana Moldovei a trecut dramatic de Zaria Bălți, scor 1-0, grație golului semnat de Ion Besarab. Este a treia finală consecutivă pierdută de formația din nordul țării. 

În meciul pentru locul 3, Tiras Tiraspol s-a impus în fața echipei ARF Cahul, scor 6-5. 

La ceremonia de premiere Anatol Teslev, președintele Asociației Veteranilor de Fotbal din Moldova și membru al Comitetului Executiv FMF, și Pavel Cebanu, președinte de onoare al FMF, au înmânat echipelor medalii și cupe.

Oaspetele evenimentului a fost Vadim Kaganov, președintele Ligii Europene de Veterani, care a apreciat buna organizare a competiției, precum și calitatea meciurilor disputate. Oficialul ucrainean a menționat că în viitorul apropiat, echipele din Moldova ar putea participa în Liga Europeană de Veterani.

Cel mai bun portar a fost numit – Ruslan Istrati (Avântul), fundaș – Veaceslav Rusnac (Zaria), mijlocaș – Stanislav Ivanov (Tiras), atacant – Gheorghe Boghiu (Zaria). Cel mai bun jucător al turneului a fost desemnat Ivan Tabanov, apărătorul echipei Avîntul.

Edițiile precedente ale Ligii Veteranilor au fost câștigate tot de campioanele regiunii Centru – Viișoara Speia și Geotermal Chișinău. 
 

Video