• Fii alături de Echipa Țării

"PRIN FOTBAL SĂ CREȘTEM SĂNĂTOȘI"

Proiect de fotbal în Instituții de educație timpurie.

 

Federația Moldoveneasca de Fotbal susține dezvoltarea și integrarea socială a copiilor prin sport, inclusiv cei cu Cerințe Educaționale Speciale.
 

Proiectul social „Prin fotbal să creștem sănătoși” este o inițiativă susținută cu eforturile comune ale UEFA, Fondul de Responsabilitate Socială prin fotbal HatTrick UEFA, FMF şi UNICEF, având ca obiectiv încurajarea și îndrumarea copiilor (inclusiv cei cu cerințe educaționale speciale), către sport și un mod de viață sănătos, prin practicarea fotbalului și activităților distractive.

 

Federația Moldovenească de Fotbal, în baza acordului de parteneriat și cooperare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, are rolul de a crea copiilor oportunități de coeziune și integrare socială, de ai încuraja și a le oferi încredere, prin angrenarea lor în practicarea în plan sistematic și organizat a sportului.

 

Pe parcursul anilor 2017/2018, proiectul „Prin fotbal să creștem sănătoși” și-a desfășurat activitățile specifice în 18 instituții preșcolare din toată țara. La acestea acțiuni au participat peste 1 500 de copii cu vârsta cuprinsă între 5-6 ani, dintre care 60 cu Cerințe Educaționale Speciale. Copiii au frecventat sesiunile teoretice si practice o dată pe săptămână, participând activ la antrenamente fotbalistice specifice vârstei lor.

În același timp, un rol important în susținerea și dezvoltarea proiectului îl are și implicarea fără rețineri a părinților, bunicilor și asistenților sociali.

 

Scopuri și obiective:
1. De a încuraja și îndruma copii, inclusiv cei cu CES către sport și un mod de viață sănătos,
prin practicarea fotbalului și activităților distractive
2. Alimentația corectă și activitatea fizică
3. Asistența socială și aspectele ei (cu implicarea părinților, bunicilor, asistenților din domeniu)
4. Colaborare și cooperare cu UNICEF Moldova, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării
al Republicii Moldova, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova

Prin activitățile de responsabilitate socială, FMF urmărește să facă accesibilă practicarea jocului de fotbal pentru un număr cât mai mare de copii, utilizând metodele de antrenament și 

de joc ca mijloace educaționale și de dezvoltare și integrare în societate.

 

CONTACTE
Adresa: str. Dacia 45, MD – 2062, CHIŞINĂU
Telefon/fax: (+373 22) 78 56 73
fax: (+373 22) 21 04 32
E-mail: fsr.fmf@gmail.com
Internet: www.fmf.md