FMF

Comunicat

News Details
Text

În zilele de 18 și 19 septembrie cu o scurtă vizită de lucru în țara noastră s-au aflat Greg Clarke, Președintele Asociației Engleze de Fotbal, și Jane Bateman, Șef al Departamentului Relații Internaționale a Asociației Engleze de Fotbal.

Oficialii englezi au avut o întrevedere cu conducerea FMF, iar în cadrul discuțiilor a fost făcut un schimb de opinii cu privire la stabilirea unei colaborări dintre cele două foruri fotbalistice.

“Suntem onorați că cea mai veche federație de fotbal din lume și una dintre cele mai dezvoltate a vizitat țara noastră și este dispusă să împărtășească din experiența lor bogată” a declarat președintele FMF, Pavel Cebanu.

Totodată, oaspeții din Anglia au efectuat o vizită la Centrul de Pregătire al Selecționatelor Moldovei de la Vadul lui Vodă, unde s-au întâlnit și cu lotul selecționatei de junioare U-17 a Angliei, care va participa în perioada 19-25 septembrie mini-turneul preliminar găzduit de Moldova. Ulterior, Greg Clarke, și Jane Bateman s-au deplasat și la Complexul Sportiv “Futsal Arena FMF” din comuna Ciorescu. Oaspeții au rămas plăcut surprinși de condițiile de pregătire de care dispun fotbaliștii în cadrul acestor edificii sportive.

Departamentul Tehnic al FMF va coordona cu colegii englezi elaborarea direcțiilor de activitate, iar până la finalul anului câțiva specialiști din cadrul FMF vor efectua o vizită de lucru în Anglia pentru un schimb de experiență. În viitorul apropiat, o vizită asemănătoare vor efectua și specialiștii englezi.