Fotbalul - ambasadorul pacii
Partener general al echipei nationaleParteneri oficiali

Partener general al FMF
Parteneri oficiali

NOUTATI

Selecționata feminină (video)

Categorie:

După o pauză îndelungată și-a reluat activitatea selecționata feminină de fotbal a Moldovei. Inițial, conform Strategiei de dezvoltare a fotbalului în Republica Moldova până în anul 2020, acest lucru urma să se întâmple în 2017, însă FMF a anticipat crearea naționalei de senioare cu doi ani mai devreme.

Clasament FIFA

Categorie:

Joi, 18 decembrie, a fost anunţat clasamentul FIFA pentru aceasta lună. Naţionala de fotbal a Moldovei a coborât o treaptă şi ocupă locul 121 cu 250 puncte. În decembrie, selecţionata pregătită de Alexandru Curteian nu a jucat vreun meci internațional.

Futsal U-21 / România - Moldova 2-1

Categorie:

Selecţionata U-21 de futsal a Moldovei a suferit înfrângere, scor 2-1, în al doilea meci amical disputat cu reprezentativa similară a României. Echipa noastră a condusdupă golul lui Diego Gherman, însă jucătorii români au revenit pe tabela de marcaj în repriza secundă.

Futsal U-21 / România - Moldova 7-3

Categorie:

Selecţionata U-21 de futsal a Moldovei a suferit înfrângere, scor 7-3, în primul meci amical disputat cu reprezentativa similară a României. Golurile echipei noastre au fost marcate în prima repriză de către Constantin Sandu şi Alexandru Grigorescu, dublă.

Juniori / Tragerea la sorţi a prel. CE 2016

Categorie:

Miercuri, 3 decembrie, la sediul UEFA de la Nyon, Elveţia a avut loc tragerea la sorţi a preliminariilor Campionatului European 2015-2016 pentru selecţionatele de juniori U-17 şi U-19.

Turneul "Viitorul" (video)

Categorie:

Echipa de juniori a regiunii Centru a devenit pentru al treilea an consecutiv câştigătoarea turneului naţional „Viitorul” la care au participat selecţionatele regionale completate cu jucători cu anul naşterii 2001. În finală, echipa antrenată de Valeriu Oloieru a învins cu scorul 2-0 selecționata Nordului. Pentru învingători golurile au fost marcate în repriza secundă de Eugen Gliga și Maxim Arpenti.

Clasament FIFA

Categorie:

Joi, 27 noiembrie, a fost anunţat clasamentul FIFA pentru aceasta lună. Naţionala de fotbal a Moldovei a coborât o treaptă şi ocupă locul 120 cu 250 puncte. În noiembrie, selecţionata pregătită de Alexandru Curteian a disputat un meci în preliminariile CE 2016: Liechtenstein (scor 0-1).

Moldova - Liechtenstein 0-1 (video)

Categorie:

Selecţionata Moldovei a suferit înfrângere, scor 0-1, în meciul disputat pe teren propriu cu Liechtenstein din cadrul grupei G a Preliminariilor EURO-2016. Oaspeții au marcat singurul în repriza secundă prin căpitanul Franz Burgmeier, care a transformat o lovitură liberă.

Naționala / Programul de presă (video)

Categorie:

Vineri, 14 noiembrie, a fost organizată conferința de presă cu participarea selecționerului Moldovei, Alexandru Curteian, și a jucătorului, Artur Ioniță, în ajunul meciului cu Liechtenstein din cadrul Preliminariilor Campionatului European-2016.

Arbitrii meciului Moldova - Liechtenstein

Categorie:

Meciul Moldova - Liechtenstein din cadrul Preliminariilor CE 2016 va fi condus de o brigadă de arbitri din Finlanda în următoarea componenţă: Mattias GESTRANIUS  – arbitru la centru, ajutat de asistenţii Jan-Peter ARAVIRTA și Mikko ALAKARE şi arbitrii adiţionali Antti MUNUKKA și Dennis ANTAMO. Al 4-lea oficial va fi Matti HEININEN.

© 2014 Federaţia Moldovenească de Fotbal
Send mail