Fotbalul - ambasadorul pacii
Partener general al echipei nationaleParteneri oficiali

Partener general al FMF
Parteneri oficiali

NOUTATI

Acreditări de presă

Categorie:

Anunţăm toate unităţile mass-media interesate că ora 12.00 a zilei de miercuri, 5 noiembrie 2014, reprezintă termenul-limită de trimitere a solicitărilor de acreditare (presă, foto şi TV) pentru meciul de acasă al selecţionatei Moldovei contra Liechtensteinului din cadrul Preliminariilor Campionatului European 2016 (15 noiembrie 2014, Chişinău, Stadionul Zimbru). Orice instituţie de presă poate primi maxim două acreditări (reporter/redactor + fotoreporter/cameraman).

U-15 / Meciuri amicale cu România (video)

Categorie:

Naţionala de juniori U-15 a Moldovei va disputa pe 28 şi 30 octombrie două meciuri amicale internaţionale cu reprezentativa similară a României. Ambele partide vor avea loc în orașul Galați. La cantonamentul de pregătire înaintea acestor meciuri, antrenorul selecţionatei noastre, Serghei Iepureanu, a convocat 19 jucători.

Clasament FIFA

Categorie:

Joi, 23 octombrie, a fost anunţat clasamentul FIFA pentru aceasta lună. Naţionala de fotbal a Moldovei a coborât paisprezece trepte şi ocupă locul 119 cu 262 puncte. Selecţionata pregătită de Alexandru Kurteian a disputat două meciuri în preliminariile CE 2016: Austria (scor 1-2) și Rusia (1-1). Pe 15 noiembrie, tricolorii vor juca împotriva Liechtensteinului.

Fotbal feminin / Preliminariile CE WU-17 (video)

Categorie:

În perioada 26 – 31 octombrie naţionala de junioare U-17 a Moldovei va participa în cadrul primului tur preliminar al Campionatului European la Fotbal Feminin, ediţia 2014/2015. Moldova va evolua în grupa 1, din care mai fac parte Anglia, Rusia şi Bulgaria, gazda mini-turneului.

U-17 / Preliminariile CE (video)

Categorie:

Naţionala de juniori U-17 a Moldovei a încheiat cu victorie primul tur preliminar al Campionatului European la Fotbal, ediţia 2014/2015. Echipa noastră a învins categoric, scor 4-0, selecționata Armeniei într-un meci din grupa 3. Tricolorii au marcat toate golurile în ultimele 5 minute de joc.

U-17 / Preliminariile CE (video)

Categorie:

Naţionala de juniori U-17 a Moldovei a suferit înfrângere, scor 0-3, în cel de-al doilea meci cu Italia din cadrul primului tur preliminar al Campionatului European la Fotbal, ediţia 2014/2015. În cealaltă partidă din grupa 3, Islanda s-a impus în fața Armeniei, scor 2-0.
În faza următoare a competiției se califică primele două clasate din fiecare grupă, alături de 5 cele mai bune echipe de pe locul 3.

U-17 / Preliminariile CE (video)

Categorie:

În perioada 15 – 20 octombrie naţionala de juniori U-17 a Moldovei participă în cadrul primului tur preliminar al Campionatului European la Fotbal, ediţia 2014/2015. UEFA a încredinţat Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal organizarea meciurilor grupei 3 din care mai fac parte Italia, Armenia şi Islanda.

U-19 / Preliminariile CE (video)

Categorie:

În perioada 9 – 14 octombrie naţionala de juniori U-19 a Moldovei participă în cadrul primului tur preliminar al Campionatului European la Fotbal, ediţia 2014/2015. Moldova evoluează în grupa 10, din care mai fac parte Olanda, Andorra şi Polonia, gazda mini-turneului.

Rusia - Moldova 1-1 (video)

Categorie:

Naționala Moldovei a obținut primul punct în preliminariile EURO 2016. Tricolorii au remizat, scor 1-1, chiar pe terenul Rusiei, una din favoritele grupei G. Ambele goluri au fost marcate în repriza secundă. Mai întâi, Artem Dzyuba a înscris din penalty, însă la scurt timp Alexandru Epureanu a restabilit egalitatea cu o lovitură de cap imparabilă. Chiar dacă gazdele au presat pe final, jucătorii moldoveni s-au apărat exemplar și au obținut astfel un rezultat remarcabil.

Selecţionata Moldovei în Rusia

Categorie:

Echipa Naţională a Moldovei a ajuns în capitala Rusiei în după amiaza zilei de 11 octombrie, jucătorii şi stafful tehnic fiind cazaţi în “Art Hotel” din Moscova. Sâmbătă seara reprezentativa Moldovei a susţinut un antrenament de o oră la stadionul “Otkrîtie Arena” (capacitatea – 42.000 locuri). La şedinţa tehnică au participat 20 de jucători convocaţi de selecţionerul Alexandru Kurteian.

© 2014 Federaţia Moldovenească de Fotbal
Send mail