Fotbalul - ambasadorul pacii
Partener general al echipei nationaleParteneri oficiali

Partener general al FMF
Parteneri oficiali

NOUTATI

Clasament FIFA

Categorie:

Joi, 18 septembrie, a fost anunţat clasamentul FIFA pentru aceasta lună. Naţionala de fotbal a Moldovei a coborât șase trepte şi ocupă locul 105 cu 302 puncte.

Fotbal feminin / Preliminariile CE WU-19 (video)

Categorie:

În perioada 13 – 18 septembrie naţionala de junioare U-19 a Moldovei va participa în cadrul primului tur preliminar a Campionatului European la Fotbal Feminin, ediţia 2014/2015. Moldova va evolua în grupa 6, din care mai fac parte Muntenegru, Irlanda şi Suedia, gazda mini-turneului.

U-17 / România - Moldova 1-3 (video)

Categorie:

Naţionala de juniori U-17 a Moldovei a obținut victorie, scor 3-1, în cel de-al doilea meci de verificare cu reprezentativa similară a României. Chiar dacă au fost conduși încă din startul partidei, jucătorii au întors situația pe tabela de marcaj grație golurilor marcate de Vadim Gulceac, Veaceslav Podlisnic și Ion Cioca.

Delegare UEFA

Categorie:

UEFA ne-a comunicat delegarea oficialului moldovean Igor POPOV în calitate de UEFA Venue Director la partida Steaua România – Aalborg Danemarca din cadrul fazei grupelor Europa League. Meciul va avea loc joi, 18 septembrie 2014, la stadionul “Național Arena” din oraşul București.

Cupa Regiunilor UEFA

Categorie:

UEFA a încredinţat Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal organizarea meciurilor grupei 5 din cadrul etapei intermediare UEFA Region's Cup 2014-2015, competiţie pentru echipele de amatori. La mini-turneul, care se va desfăşura în perioada 23-27 septembrie 2014 în țara noastră, vor participa: AF Piatykhatska (Ucraina), Eastern Region (Irlanda de Nord), Selección Catalana (Spania) și ARF Teleneşti (Moldova).

Open Fun Football Schools Moldova

Categorie:

În perioada 3-20 septembrie 2014 în mai multe localități din țară își desfășoară activitatea cele 10 școli din cadrul proiectului Open Fun Football Schools. La acțiunile organizate la Ungheni, Edineț, Bălți, Măgădăcești, Chișinău, Molovata, Dubăsari, Tiraspol, Ciadîr-Lunga, Șoldănești participă sute de copii (băieţi şi fete). 

U-19 / Moldova - Turcia 1-1 (video)

Categorie:

Naţionala de juniori U-19 a Moldovei a remizat, scor 1-1, meciul amical internaţional disputat cu reprezentativa similară a Turciei. Ambele goluri au fost marcate în repriza secundă. Mai întâi, Firat Bilem şi-a trimis mingea în propria poartă, dar turcii au egalat pe final prin Sabit Hakan Yilmaz. În prelungiri, spiritele s-au încins la maximum, iar arbitrul a fost nevoit să elimine câte un jucător de la fiecare echipă.

 

Cursuri FIFA

Categorie:

La Centrul de pregătire al selecționatelor Moldovei de la Vadul lui Vodă a început luni, 15 septembrie 2014, Cursurile FIFA de instruire a antrenorilor la fotbal pe plajă. La aceste cursuri, care se vor desfășura în perioada 15-19 septembrie, s-au înscris 19 antrenori.

U-17 / România - Moldova 0-0

Categorie:

Naţionala de juniori U-17 a Moldovei a remizat, scor 0-0, în primul meci de verificare cu reprezentativa similară a României. Cea de-a doua partidă dintre selecţionatele României şi Moldovei va avea loc pe16 septembrie, la Bucureşti, cu începere de la ora 19-00.

Acreditări de presă

Categorie:

Anunţăm toate unităţile mass-media interesate că ora 12.00 a zilei de luni, 29 septembrie 2014, reprezintă termenul-limită de trimitere a solicitărilor de acreditare (presă, foto şi TV) pentru meciul de acasă al selecţionatei Moldovei contra Austriei din cadrul Preliminariilor Campionatului European 2016 (9 octombrie 2014, Chişinău, Stadionul Zimbru). Orice instituţie de presă poate primi maxim două acreditări (reporter/redactor + fotoreporter/cameraman).

© 2014 Federaţia Moldovenească de Fotbal
Send mail